Tο φώς επιλέχθηκε, ως η αρχέγονη και κυρίαρχη φυσική οντότητα η οποία διαπλέκεται με κάθε πτυχή της πραγματικότητας.
Στη θεοκρατούμενη φύση εξουσιάζεται από θεότητες και λατρεύεται ( και είπε ο Θεός γενηθήτω Φώς, και εγένετο Φώς) ενώ στην νομοκρατούμενη φύση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ακολουθεί νόμους, ερευνάται, και παρουσιάζεται πειραματικά.
Στόχος είναι οι μαθητές να :
- βιώσουν πραγματικά φυσικά γεγονότα όπως ανάκλαση , διάθλαση , ανάλυση του φωτός , συμβολή, περίθλαση ,πόλωση, φθορισμό, φωσφορισμό, φωτοηλεκτρισμό
- παρατηρήσουν τα σχετικά πειράματα για το Φως, συμμετέχοντας και οι ίδιοι ομαδοσυνεργατικά , και χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά,
- συνθέσουν διατάξεις, να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα κατανοώντας την νομοτέλεια της με σκοπό να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, δημιουργικές ικανότητες και κριτική σκέψη.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Ιωάννης Γάτσιος
Ακολουθεί αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών