Απο την ελιά στο λάδι

Η ελιά είναι σύμβολο πολιτισμού και υγείας.

 

Οι μαθητές θα επισκεφθούν τον ελαιώνα μας, για να γνωρίσουν όλα τα είδη ελιάς και τους καρπούς τους. Τα παιδιά θα βιώσουν το λιομάζωμα με τον παραδοσιακό τρόπο (λιόπανα, ραβδιά και χτένια) αλλά και με τον σύγχρονο (μηχανικά ραβδιστήρια και συλλέκτες καρπού). Έπειτα στο μικρό μας ελαιοτριβείο θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου, ακολουθώντας τις παραδοσιακές διαδικασίες εξαγωγής του.

Τα παιδιά μαθαίνουν για:

  • Τη σημασία της ελιάς στην Ελληνική οικονομία
  • Τα είδη ελιάς
  • Τον παγκόσμιο «χάρτη» ελαίων με την χρήση τους
  • Την ιστορία της ελιάς
  • Τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου με παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο
  • Το ελαιόλαδο την διατροφική του αξία και την σημασία του στην μεσογειακή διατροφή


Ακολουθεί αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών