απο την ελιά στο λάδι

Οι μαθητές ανακαλύπτουν την ελιά, ένα σύμβολο πολιτισμού και υγείας για την Ελλάδα, στον ελαιώνα μας. Μαθαίνουν την ιστορία της ελιάς, τη διαδικασία καλλιέργειας, τις διατροφικές ιδιότητές της αλλά και τη σημαντική συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία.

Ακολουθούν ένα-ένα τα βήματα της διαδικασίας που χρειάζεται για να γίνει η ελιά λάδι στο εκπαιδευτικό ελαιοτριβείο μας, συμμετέχοντας σε κάθε στάδιο.

 

Οι μαθητές ανακαλύπτουν βιωματικά:

  • Τις διάφορες ποικιλίες ελιάς στον ελαιώνα μας
  • Το μάζεμα της ελιάς με τον ειδικό εξοπλισμό, συμμετέχοντας και οι ίδιοι
  • Τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο μας,φτιάχνοντας το δικό τους λάδι
  • Τα χαρακτηριστικά και τις ποικιλίες ελαιόλαδου μέσα από γευστική δοκιμή

 

ακολουθεί αθλητικό & ψυχαγωγικό πρόγραμμα

Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος Καμβύσης Βασίλης Πρόεδρος συμβουλευτικής επιτροπής χημικών εμπειρογνωμόνων – Διεθνής πιστοποιημένος γευσιγνώστης