Στο τέλος δοκιμάζουν ελληνικά τυριά και γιαούρτι και μαθαίνουν για τη διατροφική τους αξία, την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και τη συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία.
Οι μαθητές ανακαλύπτουν βιωματικά:
- Όλα τα ζώα της φάρμας ( κατσίκα, πρόβατο, μοσχάρι, γουρούνι, ελάφι, κότα, γαλοπούλα, πάπια, χήνα, κουνέλι, γαϊδούρι, άλογο πόνι)
- Τις διατροφικές τους συνήθειες, με επίσκεψη στον αχυρώνα μας, καθώς και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ζώα στον άνθρωπο
- Τη διαδικασία του ταΐσματος, ταΐζοντας το κάθε ζώο με την κατάλληλη τροφή
- Την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων της φάρμας, δοκιμάζοντας ελληνικά τυριά και γιαούρτι
ακολουθεί αθλητικό & ψυχαγωγικό πρόγραμμα