ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

Τα παιδιά βιώνουν τον τρύγο, το πάτημα των σταφυλιών και μαθαίνουν για τη ζύμωση του μούστου.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά τον αμπελώνα και θα τρυγίσουν τα κλήματα.
Θα ρίξουν τα σταφύλια από τα κοφίνια τους στο πατητήρι και θα τα πατήσουν ξυπόλητα.
Στη συνέχεια, θα γυρίσουν την στροφιλιά για να βγάλουν μούστο που θα τον ρίξουν στο βαρέλι για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ζύμωσης.
Τέλος, θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία της απόσταξης από τον χάλκινο αποστακτήρα μας.

Τα παιδιά μαθαίνουν για:
  • τη θέση του σταφυλιού - κρασιού στην ιστορία - μυθολογία - θρησκεία
  • την καλλιέργεια του αμπελιού και τις ποικιλίες του
  • τα εργαλεία του αμπελουργού
  • τη διαδικασία της ζύμωσης
  • τη διατροφική αξία του σταφυλιού και των παραγώγων του
  • τη σημασία του σταφυλιού - κρασιού για την οικονομία της χώρας μας
  • τα σχετικά επαγγέλματα

Ακολουθεί αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.