από το σταφύλι στο κρασί

Οι μαθητές φορώντας τη στολή του αμπελουργού, ανακαλύπτουν το σταφύλι, την ιστορία και τις διατροφικές ιδιότητές του στο μικρό μας αμπελώνα. Ακολουθούν ένα-ένα τα βήματα της διαδικασίας που χρειάζεται για να γίνει το σταφύλι κρασί ή τσίπουρο στο πατητήρι μας, συμμετέχοντας σε κάθε στάδιο.

Οι μαθητές ανακαλύπτουν βιωματικά:

  • Τη διαδικασία του τρύγου, τρυγώντας οι ίδιοι στον αμπελώνα
  • Τη διαδικασία του πατήματος των σταφυλιών στο πατητήρι μας
  • Τη στροφιλιά και το πώς μπαίνει ο μούστος στο βαρέλι
  • Τη διαδικασία της οινοποίησης και της απόσταξης

 

ακολουθεί αθλητικό & ψυχαγωγικό πρόγραμμα