Αρχίζει το Match

Paradise Park - Η Ίδρυση της FIFA

Το Paradise Park, αγαπά το ποδόσφαιρο, και φροντίζει να προσφέρει χαρά και συγκινήσεις μέσα από τις ακαδημίες του ή μέσα από τα Τουρνουά που διοργανώνει σε όλους τους λάτρεις του αθλήματος. Φυσικά δεν θα μπορούσε να ξεχάσει μιά τόσο σημαντική μέρα για το άθλημα του ποδοσφαίρου όπως είναι η 21η Μαϊου, η ημέρα ίδρυσης της FIFA (Federation Internationale de Football Association), της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής και του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού στον κόσμο.

Ιδρύθηκε στις 21 Μαΐου 1904 στο Παρίσι, και σήμερα εδρεύει στη Ζυρίχη. Ιδρύθηκε από τις ομοσπονδίες 7 ευρωπαϊκών κρατών. Η πρώτη μη ευρωπαϊκή χώρα που εισήλθε στην FIFA υπήρξε η Νότιος Αφρική, το 1909. Η Ελλάδα έγινε μέλος της FIFA το 1927, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΕΠΟ.

Σήμερα αποτελείται από 6 συνομοσπονδίες (Ασία, Αφρική, Νότιος Αμερική, Βόρειος και Κεντρική Αμερική, Ωκεανία και Ευρώπη). Κάθε Εθνική Ομοσπονδία είναι μέλος τόσο της FIFA, όσο και της Συνομοσπονδίας της Ηπείρου της.

Η επιτυχία των ποδοσφαιρικών Ολυμπιακών τουρνουά του 1924 και του 1928 ώθησε τον Πρόεδρο της FIFA Ζιλ Ριμέ να εισηγηθεί τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου (Μουντιάλ), ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών έγινε πραγματικότητα το 1930 στην Ουρουγουάη με νικήτρια την ομάδα της φιλοξενούσας χώρας. Με την πάροδο του χρόνου το Παγκόσμιο Κύπελλο κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση και σήμερα αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η FIFA βραβεύει κάθε χρόνο τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς με το βραβείο FIFA World Player of the Year.

Αρχίζει το Match