Κανονισμοί Διαιτησίας

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ PARADISE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 1. Μετά το άουτ ο τερματοφύλακας ΜΠΟΡΕΙ να επαναφέρει την μπάλα με το χέρι από μέσα από την περιοχή στέλνοντας την σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου.Γκολ με τα χέρια δεν είναι έγκυρο.
 2. Όλα τα φάουλ είναι άμεσα εκτός την περίπτωση που ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα με τα χέρια από επιστροφή από συμπαίκτη του,τότε έμμεσο.
 3. Έχουμε 4'' δευτερόλεπτα για την επαναφορά της μπάλας στο παιχνίδι. Όταν είναι Άουτ(έμμεσο) – πλάγιο(αλλαγή) – κόρνερ(άουτ) - κατοχή της μπάλας από τον τερματοφύλακα(έμμεσο).
 4. Το τείχος από τους παίκτες θα είναι στα 5 μέτρα από την μπάλα,(άουτ – πλάγιο – κόρνερ – φάουλ).
 5. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια και δεν μετράει απευθείας ως γκολ.
 6. Γκολ ΜΠΟΡΕΙ να σημειωθεί απευθείας από το εναρκτήριο η επαναεναρκτήριο λάκτισμα.
 7. Το κόρνερ είναι άμεσο χτύπημα , αν μπει απευθείας είναι γκολ .
 8. Αν χτυπήσει η μπάλα στο πάνω προστατευτικό δίχτυ «παίζει» αλλά εάν μπει γκολ δεν μετράει.
 9. Το τάκλιν τιμωρείται με άμεσο φάουλ και ανάλογα με κίτρινη η κόκκινη κάρτα. Ο τερματοφύλακας στην περιοχή του,εάν κάνει επικίνδυνο τάκλιν στον αντίπαλο παίκτη είναι πέναλτι και κίτρινη η κόκκινη κάρτα. Φάουλ σε επιτιθέμενο παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ ή βίαιο μαρκάρισμα τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.
 10. Οι αγώνες έχουν διάρκεια 2 ημίχρονα των 25' μικτού χρόνου. Διάρκεια ανάπαυλας 5'. Στην τελική φάση σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρχει η διαδικασία των πέναλτι.(3 πέναλτι από κάθε ομάδα και σε περίπτωση ισοπαλίας από 1 πέναλτι).Ο τερματοφύλακας μπορεί να αλλάξει με συμπαίκτη του. Κατά την διαδικασία των πέναλτι στους αγώνες της τελικής φάσης, δικαίωμα εκτέλεσης πέναλτι έχουν αυτοί που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο κατά την λήξη του αγώνα.
 11. Απόκρουση τερματοφύλακα με τα χέρια εκτός περιοχής τιμωρείται με κίτρινη η κόκκινη κάρτα ανάλογα την περίπτωση. Αντιαθλητικό παιχνίδι ή απόκρουση της μπάλας με τα χέρια όταν ο αντίπαλος είναι σε προφανή θέση για γκολ τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.
 12. Απόκρουση αμυντικού με τα χέρια στην περιοχή για αποσόβηση τέρματος, είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Η κάθε ομάδα έχει 1 Τάιμ άουτ για κάθε ημίχρονο. (Σε παράταση δεν υπάρχει).
 13. Ο τερματοφύλακας κατά την εκτέλεση πέναλτι μπορεί να κινηθεί μετά το κτύπημα της μπάλας από τον εκτελούντα παίκτη αρκεί να πατάει την γραμμή τέρματος, διαφορετικά γίνεται επανάληψη, εκτός αν μπει γκολ. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται από το κέντρο του γηπέδου χωρίς να είναι απαραίτητη η άδεια του διαιτητή. Διακοπή γίνεται μόνο για την αλλαγή του τερματοφύλακα.
 14. Η κόκκινη κάρτα τιμωρείται με αποχή μίας αγωνιστικής (ύβρεις στον διαιτητή ή κόκκινη στον αρχηγό, τιμωρείται ανάλογα με αποχή 2 έως 4 αγωνιστικών). Με την συμπλήρωση 3 κόκκινων καρτών ο παίκτης αποβάλλεται από το τουρνουά. Οι αποβληθέντες αναγράφονται στο ΦΑ.
 15. Η ομάδα που δέχεται την κόκκινη κάρτα παραμένει με πέντε παίκτες για 2'. Μετά το πέρας των 2' η ομάδα συνεχίζει κανονικά με έξι παίκτες. Αν μπει γκολ κατά της ομάδας που έχει τιμωρημένο παίκτη, στην διάρκεια των 2' συμπληρώνεται ο 6ος παίκτης άμεσα.Ο παίκτης που έχει αποβληθεί με κόκκινη κάρτα αποχωρεί άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας.
 16. Στην περίπτωση που η ομάδα μείνει με 4 παίκτες λόγω τραυματισμού ή αποβολής, ο αγώνας διακόπτεται 3-0 υπέρ του αντιπάλου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος μέχρι εκείνη την στιγμή.
 17. Στον πάγκο κάθονται οι δηλωμένοι στο ΦΑ παίκτες,ο προπονητής και 1 εκπρόσωπος ομάδας.
 18. Ταυτοπροσωπία για παίκτη μπορεί να γίνει από την αρχή μέχρι και την λήξη του αγώνα.
 19. Στην περίπτωση που οι ομάδες φορούν ίδιο χρώμα, η γηπεδούχος στο ΦΑ πρέπει να αλλάξει.
 20. Η πειθαρχική επιτροπή του PARADISE επιβάλει τις τιμωρίες των παικτών και ομάδων.

 

Βαθμολογική κατάταξη ομάδων

 1. Πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
 2. Πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του τουρνουά που έχει η κάθε ομάδα.
 3. Πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων τουπρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
 4. Εάν πάλι προκύψει ισοβαθμία, Κλήρωση.