Κανονισμοί Διαιτησίας

Α. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

 1. Μετά το άουτ ο τερματοφύλακας επαναφέρει την μπάλα με το χέρι στο παιχνίδι στέλνοντας την σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου. Στην επαναφορά από άουτ αν ο συμπαίκτης η αντίπαλος πάρει την μπάλα μέσα από την περιοχή δίνεται επανάληψη από τον τερματοφύλακα.
 2. Σε φάση απόκρουσης από τον τερματοφύλακα, η μπάλα «παίζει» με χέρια ή πόδια σε όλο το γήπεδο. Γκολ με τα χέρια δεν είναι έγκυρο.
 3. Όλα τα φάουλ είναι άμεσα εκτός την περίπτωση που ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα με τα χέρια από επιστροφή από συμπαίκτη του, τότε έμμεσο.                                                                    
 4. Έχουμε 4'' δευτερόλεπτα για την επαναφορά της μπάλας στο παιχνίδι . Όταν παρέλθει αυτός ο χρόνος σε περίπτωση Άουτ δίδεται έμμεσο –  σε πλάγιο δίδεται αλλαγή –σε κόρνερ δίδεται άουτ – σε κατοχή της μπάλας από τον τερματοφύλακα δίδεται έμμεσο στην γραμμή της περιοχής.
 5. Το τείχος από τους παίκτες θα είναι στα 5 μέτρα από την μπάλα,(άουτ – πλάγιο – κόρνερ – φάουλ).
 6. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια και δεν μετράει απευθείας ως γκολ.
 7. Γκόλ δεν μπορεί να σημειωθεί απευθείας από το εναρκτήριο η επαναεναρκτήριο λάκτισμα.
 8. Το κόρνερ είναι άμεσο χτύπημα , αν μπει απευθείας είναι γκολ .
 9. Αν χτυπήσει η μπάλα στο πάνω προστατευτικό δίχτυ «παίζει» αλλά εάν μπει γκολ δεν μετράει.
 10. Το τάκλιν τιμωρείται με άμεσο φάουλ και ανάλογα με κίτρινη η κόκκινη κάρτα. Ο τερματοφύλακας στην περιοχή του, εάν κάνει τάκλιν στον αντίπαλο παίκτη και ο διαιτητής το κρίνει επικίνδυνο είναι πέναλτι και κίτρινη η κόκκινη κάρτα.  
 11. Φάουλ σε επιτιθέμενο παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ ή βίαιο μαρκάρισμα τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.
 12. Οι αγώνες έχουν διάρκεια 2 ημίχρονα των 25' μικτού χρόνου. Διάρκεια ανάπαυλας 5'. Στην τελική φάση σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρχει η διαδικασία των πέναλτι.(3 πέναλτι από κάθε ομάδα  και σε περίπτωση ισοπαλίας  από 1 πέναλτι).Ο τερματοφύλακας μπορεί να αλλάξει με συμπαίκτη του. Κατά την διαδικασία των πέναλτι στους αγώνες της τελικής φάσης, δικαίωμα εκτέλεσης πέναλτι έχουν αυτοί που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο κατά την λήξη του αγώνα.
 13. Απόκρουση τερματοφύλακα με τα χέρια εκτός περιοχής τιμωρείται με κίτρινη η κόκκινη κάρτα ανάλογα την περίπτωση.
 14. Αντιαθλητικό παιχνίδι ή απόκρουση της μπάλας με τα χέρια όταν ο αντίπαλος είναι σε προφανή θέση για γκολ τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.
 15. Απόκρουση αμυντικού με τα χέρια στην περιοχή για αποσόβηση τέρματος, είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα.
 16. Ο τερματοφύλακας κατά την εκτέλεση πέναλτι μπορεί να κινηθεί μετά το κτύπημα της μπάλας από τον εκτελούντα παίκτη, διαφορετικά γίνεται επανάληψη, εκτός αν μπει γκολ. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται από το κέντρο του γηπέδου χωρίς να είναι απαραίτητη η άδεια του διαιτητή. Ο παίκτης βγαίνει & μπαίνει άλλος . Διακοπή γίνεται μόνο για την αλλαγή του τερματοφύλακα
 17. Η κόκκινη κάρτα τιμωρείται με αποχή μίας αγωνιστικής (ύβρεις στον διαιτητή ή κόκκινη στον αρχηγό, τιμωρείται ανάλογα με αποχή 2 έως 4 αγωνιστικών). Με την συμπλήρωση 3 κόκκινων καρτών ο παίκτης αποβάλλεται από το τουρνουά. Οι αποβληθέντες αναγράφονται στο ΦΑ.
 18. Η ομάδα που δέχεται την κόκκινη κάρτα παραμένει με πέντε παίκτες για 2'.Μετά το πέρας των 2' η ομάδα συνεχίζει κανονικά με έξι παίκτες. Αν μπει γκολ κατά της ομάδας που έχει τιμωρημένο παίκτη, στην διάρκεια των 2' συμπληρώνεται ο 6ος παίκτης άμεσα. παίκτης που έχει αποβληθεί με κόκκινη κάρτα αποχωρεί άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας.
 19. Στην περίπτωση που η ομάδα μείνει με 4 παίκτες λόγω τραυματισμού ή αποβολής, ο αγώνας διακόπτεται 3-0 υπέρ του αντιπάλου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος μέχρι εκείνη την στιγμή.
 20. Στον πάγκο κάθονται οι δηλωμένοι στο ΦΑ παίκτες, προπονητής και 1 εκπρόσωπος ομάδας.
 21. Ταυτοπροσωπία μπορεί να γίνει από την αρχή μέχρι και την λήξη του αγώνα.
 22. Στην περίπτωση που οι ομάδες φορούν ίδιο χρώμα, η γηπεδούχος στο ΦΑ πρέπει να αλλάξει.

 

Η πειθαρχική επιτροπή του PARADISE επιβάλει τις τιμωρίες των παικτών και ομάδων.    .

 

Β. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

 1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων προκρίνεται η νικήτρια του μεταξύ τους αγώνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο μεταξύ τους παιχνίδι, προκρίνεται η ομάδα πρώτα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και μετά η καλύτερη επίθεση. Σε άλλη περίπτωση γίνεται κλήρωση.
 2. Ισοβαθμία τριών και πλέον ομάδων. Εξετάζονται τα μεταξύ τους παιχνίδια δηλαδή προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία. Σε άλλη περίπτωση προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου τους και αν είναι ίδια η ομάδα με την καλύτερη επίθεση Αν δεν συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις γίνεται κλήρωση.
 3. Ισοπαλία σε αγώνα τελικής φάσης Η πρόκριση κρίνεται στα τρία (3) πέναλτι για την κάθε ομάδα. Σε νέα ισοπαλία συνεχίζεται η διαδικασία των πέναλτι ανά ένα.