Νέα - Ενημερώσεις

Paradise Park – David McTaggart

Το Paradise Park τιμά την μνήμη μιας διεθνούς προσωπικότητας, του David McTaggart, ενός από τους συνιδρυτές της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης «Γκρινπίς», (Greenpeace), ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα στις 23/3/2001 στην Ιταλία.

Ο Ντέιβιντ Φρέιζερ Μακ Τάγκαρτ, [David Fraser McTaggart] γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1932, στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Ως νέος, ήταν εξαιρετικός αθλητής στα αθλήματα σκι, τένις, σκουός, γκολφ και κέρδισε το Καναδικό πρωτάθλημα μπάντμιντον για τρία συνεχόμενα έτη. Το 1971, μαζί με άλλους, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν κατά των υπόγειων πυρηνικών δοκιμών που πραγματοποιούσαν οι ΗΠΑ. Για να ενισχύσουν την παρουσία και την διαμαρτυρία τους, τη ίδια χρονιά, ίδρυσαν την Greenpeace, μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση.Τα μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν την ονομασία ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό τους: τη δημιουργία ενός πράσινου και ειρηνικού κόσμου.

Το 1972, αγνόησε τη μονομερή δήλωση της Γαλλίας που κήρυξε μια περιοχή στα διεθνή ύδατα στον Ειρηνικό Ωκεανό, ως απαγορευμένη ζώνη με σκοπό να διεξάγει πυρηνικές δοκιμές, και με την παρουσία του σκάφους του, την ανάγκασε να σταματήσει τη δοκιμή της.

Νέα - Ενημερώσεις