Νέα - Ενημερώσεις

Paradise Park – Οδυσσέας Ελύτης

Το Paradise Park, τιμά την μνήμη του μεγάλου μας ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος πέθανε σαν σήμερα στις 18 Μαρτίου του 1996.

Το όνομα Οδυσσέας Ελύτης, είναι φιλολογικό ψευδώνυμο του ποιητή Οδυσσέα Αλεπουδέλη, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης και πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 18 Μαρτίου του 1996 στην Αθήνα.

Με αναγνωρισμένη αξία, βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1960 και φυσικά, ένας εκ των δύο ελλήνων ποιητών βραβευμένων με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο του απονεμήθηκε το 1979.

Από τα πιο γνωστά ποιητικά του έργα είναι το Άξιον Εστί, Ήλιος ο πρώτος, Το Μονόγραμμα,Ο μικρός ναυτίλος, Τα Ρω του Έρωτα και Προσανατολισμοί. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιλαμβάνει ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων.

Τέλος, άφησε παρακαταθήκη πολλά αποφθέγματα όπως το αγαπημένο μας «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.»

Νέα - Ενημερώσεις