Αρχίζει το Match

Paradise Park – Η ίδρυση της Ρίβερ Πλέιτ

Το Paradise Park, σας θυμίζει ότι σαν σήμερα 25 Μαϊου, το 1901 ιδρύθηκε η Ρίβερ Πλέιτ.

Αθλητικός σύλλογος της Αργεντινής με έδρα το Μπουένος Άιρες. Η πλήρης ονομασία του είναι «Κλουμπ Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ» (Club Atletico River Plate). Ιδρύθηκε από μια παρέα γενουατών λιμενεργατών, οι οποίοι αποφάσισαν να φτιάξουν μια ομάδα για να αντιμετωπίσουν τους άγγλους ναύτες που κλοτσούσαν μια μπάλα στα διαλείμματα της δουλειάς. Την ονόμασαν Ρίβερ Πλέιτ, από την αγγλική ονομασία του ποταμού Ρίο Ντε Λα Πλάτα. Ως χρώματα του συλλόγου ορίστηκαν το κόκκινο και το άσπρο. Η χαρακτηριστική κόκκινη φάσα της φανέλας προήλθε από μια καρναβαλική συνήθεια. Η σημερινή έδρα της είναι το γήπεδο Ελ Μονουμεντάλ, χωρητικότητας 65.000 θέσεων.

Στις αρχές του 1930 έκανε την πρώτη μεγάλη μετεγγραφή που δημιούργησε αίσθηση. Απέκτησε τον επιθετικό Μπερναμπέ Φερέιρα, πληρώνοντας στην ομάδα του Ατλέτικο Τίγκρε ένα μεγάλο ποσό σε ράβδους χρυσού. Τότε ήταν που της δόθηκε το παρατσούκλι Λος Μιλιονάριος (Οι εκατομμυριούχοι), που την ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Η Ρίβερ έγινε η αγαπημένη των εύπορων στρωμάτων της πρωτεύουσας, σε αντίθεση με την Μπόκα Τζούνιορς που εκπροσωπούσε τη φτωχολογιά του λιμανιού. Από τότε κρατάει και η κόντρα των δύο ομάδων. Οι μεταξύ τους αγώνες, το «σουπερκλάσικο» όπως ονομάζεται, είναι το απόλυτο ντέρμπι της Αργεντινής.

Αρχίζει το Match