Με την ευγενική χορηγία

papadopoulou

Εργαστήρι σοκολάτας & μπισκότου

Τα παιδιά μαθαίνουν για το ταξίδι που ακολουθούν οι κακαόσποροι από τα κακαόδεντρα στη σοκολατοποιΐα.

Τα παιδιά θα δουν το κακαόδεντρο και τους σπόρους του, προκειμένου να κατανοήσουν τη φυτική προέλευση της σοκολάτας.
Στη συνέχεια, θα λιώσουν κουβερτούρα στον μπεν μαρί (bain marie) και θα ξεκινήσουν τη δημιουργία σοκολατοκατασκευών χρησιμοποιώντας μπισκότα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και ζαχαρωτά.

 

Τα παιδιά μαθαίνουν για:

  • την ιστορία της σοκολάτας από τους Μάγιας μέχρι σήμερα
  • την προέλευση του κακάο, τις πρώτες ύλες με τις οποίες παράγεται η σοκολάτα και τα στάδια παραγωγής της
  • τα είδη σοκολάτας (γάλακτος, υγείας, λευκή)
  • τη διατροφική της αξία και ποιο είδος σοκολάτας έχει τη μεγαλύτερη ευεργετική δράση
  • τις βασικές γνώσεις για τα είδη καφέ

 

Ακολουθεί αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.