Απο το σταφύλι στο κρασί!

Τα παιδιά βιώνουν τον τρύγο, το πάτημα των σταφυλιών και μαθαίνουν για τη ζύμωση του μούστου.

Οι μικροί μας φίλοι, φορώντας τη στολή του αμπελουργού, θα επισκεφτούν το μικρό μας αμπελώνα και θα γνωρίσουν από κοντά τα κλήματα.
Θα ρίξουν σταφύλια από τα κοφινάκια τους μέσα στο πατητήρι μας και θα τα πατήσουν ξυπόλητοι.
Στη συνέχεια, θα γυρίσουν την στροφιλιά για να βγάλουν μούστο που θα τον ρίξουν στα μικρά μας βαρελάκια για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ζύμωσης.
Τέλος, θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία της απόσταξης από τον χάλκινο αποστακτήρα μας.

Τα παιδιά μαθαίνουν για:

  • τη θέση του σταφυλιού - κρασιού στην ιστορία - μυθολογία - θρησκεία
  • την καλλιέργεια του αμπελιού και τις ποικιλίες του
  • τα εργαλεία του αμπελουργού
  • τη διαδικασία της ζύμωσης
  • τη διατροφική αξία του σταφυλιού και των παραγώγων του
  • τη σημασία σταφυλιού - κρασιού για την οικονομία της χώρας μας
  • τα σχετικά επαγγέλματα

Ακολουθεί αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.