Τα γαλακτοκομικά

Τα παιδιά βιώνουν το άρμεγμα και γνωρίζουν τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων του γάλακτος.

 

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου, καθώς λόγω του ασβεστίου που περιέχουν συμβάλλουν στην υγεία των οστών. Τα παιδιά, αφού φορέσουν τη στολή τους, θα γνωρίσουν στη φάρμα, τα ζώα που δίνουν γάλα (κατσίκα, αγελάδα, γαϊδούρα). Θα αρμέξουν στις καρδάρες τους, κατσικίσιο γάλα. Έπειτα με την πυτιά θα πήξουν το γάλα για να φτιάξουν φέτα. Θα χτυπήσουν γάλα στο μποτινέλο, για να φτιάξουν βούτυρο και θα πήξουν το γιαούρτι τους. Τέλος, θα γευτούν ελληνικά τυριά και γιαούρτι.

Τα παιδιά μαθαίνουν για:

  • Tα ζώα που παράγουν γάλα
  • Tα είδη των τυριών (φέτα, κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα κ.α.)
  • Tο γιαούρτι
  • Τα παραδοσιακά εργαλεία του τυροκόμου
  • Τη σημασία των γαλακτοκομικών στη διατροφή μας
  • Τα ελληνικά τυριά Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης)


Ακολουθεί αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών